ZOP Inženjering je osnovan 2002. godine kao privatno preduzeće, društvo sa ograničenom odgovornošću, za projektovanje, inženjering i izvođenje građevinskih radova.

Od osnivanja ZOP Inženjering se uspešno i dinamično razvija, pre svega u pogledu broja i kvaliteta stručnih kadrova, u pogledu primene najsavremenijih metoda rada i upotrebe specijalističkih sredstava i tehničke opreme, kao i u pogledu raznovrsnosti i broja uspešno realizovanih projekata.

Od početnih 5 stalno zaposlenih radnika na kraju 2002. godine, preko njih 140 krajem 2008, ZOP Inženjering danas dolazi do broja od oko 300 svojih radnika koje upošljava na gradilištima u Srbiji i Nemačkoj. Poslednjih par godina na izvedenim i aktuelnim projektima angažuje kooperantske firme sa preko 300 građevinskih radnika i 400 radnika specijalizovanih za instalaterske i završno-zanatske radove.

Tokom vremena ZOP Inženjering doživljava evoluciju od pouzdanog partnera na izradi armirano-betonske konstrukcije na standardnim stambenim objektima do lidera na tržištu za izvođenje zahtevnih industrijskih postrojenja, visokih objekata – kula, hotela i drugih građevina po sistemu “ključ u ruke”.